Вже завтра виснажені зубри з Мислівки поїдуть до Галицького нацпарку


Декілька днів тому в соцмережі з'явилося повідомленні і фотографії, що в селі Мислівка на Долинщині, зубри гинуть від голоду.

Прикарпатка розповіла, що побачила трьох зубрів: самець, самиця і малюк, якому 1 травня був рік. Всі тварини були надзвичайно худі і виснажені. Від місцевого жителя дізналась, що їх там було 11, зараз - 3. 

Пост викликав хвилю обурення в соцмережі. Люди вимагали, щоб екологи і поліція втрутилися в ситуацію і врятували бідолашних тварин. Завдяки розголосу, сімейство зубрів вже завтра, 8 жовтня поїде у Галицький нацпарк.

Про це в мережі повідомила голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Юлія Овчиннікова, інформує Бліц-Інфо.

"Зазначу, що тварини в лісництво були передані через ТОВ "Вектор-Долина" у 2013 році. У 2014 році екоінспекція під час перевірки зафіксувала наявність цих тварин на території. Якимось чином ці тварини не були взяті на баланс цього лісництва. У 2016 році після закінчення дії договору ТОВ звернулося до лісництва, з метою забрати тварин, але як результат, більшість тварин зникло і на балансі у лісництва їх немає. Далі були суди, результатами яких стала перемога лісництва. Але є дуже важливий момент, що суд зобов'язав лісництво взяти цих тварин (які залишилися живі) на баланс. 2020 рік, тварини досі не на балансі і дійсно на межі виживання. Є питання, хто несе за це відповідальність, де інші тварини, в тому числі, червонокнижні зубри, і хто довів тварин до такого стану? Сьогодні зранку з 10:30 в лісництво з перевіркою приїхала Держекоінспекція з поліцією та зоологом. Комісія зафіксувала тварин і вже завтра їх передадуть до НПП "Галицький",- написала депутатка.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!