"Я — на своєму місці". Як воює кулеметниця 102 бригади з Прикарпаття на псевдо Мамба


«Коли я прийшла сюди, в Верховинський батальйон, для мене стало несподіванкою зустріти тут людину, з якою гралася ще у дитинстві, коли мені було 10 років, і з тих пір з ним не бачилися», - каже «Мамба», 33 роки, кулеметниця Верховинського батальйону.

Вона родом з Верховинщини, але проживає тривалий час у Києві. Контракт з ЗСУ підписала у травні 2023 і рішення це було прийняте не спонтанно – воно давно вже назрівало, розповідають у 102 окремій бригаді Сил територіальної оборони ЗСУ.

«У мене двоє дітей – хлопці 15 і 16 років. Моя мотивація – захищати їх та свій дім. Тут, в армії, я зрозуміла, що відчуваю себе на своєму місці. Мені тут подобається. Мої сини сказали, що теж хочуть служити в армії, як тільки досягнуть віку. Вони вже готують себе до цього».

Спочатку «Мамба» була солдатом-стрільцем, але вирішила пройти перепідготовку на кулеметницю. На питання, чи фізично тяжко їй, адже кулемет плюс спорядження важать більше 20 кг, відповідає: «Раніше я захоплювалася альпінізмом – лазила в Карпатах, в Кримських горах, була в походах по місяцю. Мені не звикати до таких тяжких умов. Зараз я часто займаюсь спортом, навіть тут знаходжу час робити пробіжку, розтяжку».

«Чи думаю я про карєру в армії, про просування по службі? Звичайно, що ні. Я прийшла сюди не заради звань чи кар’єри – я тут щоб захищати країну і мені неважливе ні звання, ні посада!», - каже кулеметниця.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!