Яценюк: Українці вперше відзначають День Перемоги в умовах неоголошеної війни


Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що сьогодні Україна ще більше цінує безсмертний подвиг тих, хто відстояв мир 69 років тому.
Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня Перемоги.
 
"Пом'янемо тих, хто загинув. Вклонімося тим, хто живий і з кого ми повинні брати приклад тепер, коли над нашою вітчизною знову нависла смертельна загроза. Від імені уряду України та від себе особисто вітаю ветеранів, дітей війни, всіх, хто, як і я, вважає 9 травня великим днем​​!", - йдеться у зверненні прем'єра до українського народу з нагоди Дня Перемоги.
 
"Зіткнувшись із зовнішньою агресією і терористами, Україна ще більше цінує безсмертний подвиг тих, хто відстояв мир 69 років тому. Тих, хто під різними прапорами воювали за Україну, за життя, за майбутнє", - додав прем'єр.
 
Яценюк зазначив, що шістдесят дев'ятий раз відзначають українці звільнення України та Європи від "коричневої чуми". І вперше за 69 років це відбувається в умовах війни, "хай і неоголошеної, але справжньої війни, яку веде російський режим проти України".
 
"Вперше після 41-го року ворог перетнув кордони України, порушив її територіальну цілісність, анексував частину території , заславши сюди диверсійно-терористичні групи. Українці - мирний народ, який ніколи ні на кого не нападав. Але нам не залишили іншого вибору, як взяти в руки зброю", - резюмував він.
 
Глава уряду висловив впевненість у те, що Україна з честю пройде всі випробування і збереже собі єдність, пише Тиждень.ua.