Як обрати пневматичну гвинтівку


Пневматична зброя годиться не тільки для стрільби по банках.

Наприклад, гвинтівка пневматична може використовуватися для полювання на маленьку та середньої величини дичину. Які критерії вибору пневматичної гвинтівки для полювання, з якими калібрами слід вибирати зброю, щоб застосовувати без дозволу. 

Критерії вибору хорошої пневматики

Щоб куля летіла з забійною силою, потрібно, щоб вона мала достатні масу і швидкість, від яких залежить енергія удару. У середньому потужність визначається так: на 1 кг необхідно 10 Дж потужності. 

Кулі використовуються свинцеві чи мідні. Калібр 4,5 краще підходить для стрільби з короткої відстані - до 50 м. Для стрільби з дистанції 70 м потрібно більший калібр – 5,5. Калібр 6,35 мм дозволяється застосовувати лише мисливцям, яким видано відповідну ліцензію. Використовуються також патрони калібру 7,62 мм та 9 мм, але рідко. Для успішності стрільби важливим є не тільки калібр, а й точність.

Що стосується типу та конструкції, то зброя для полювання, яка діє потужно – з попереднім накачуванням (PCP). Такі моделі не дешеві, зате потужні і стріляють з точністю, що потрібно на полюванні. У гвинтівок слабка віддача, що відрізняються тривалістю роботи на заповненому повітрям відсіку.

Як вибрати пневматичну гвинтівку без ліцензії

Не потрібна ліцензія на зброю з дульною енергією до 7,5 Дж, яка використовує патрони калібру 4,5 міліметрів. При перевищенні навіть одного з критеріїв знадобиться отримання ліцензії та дозвіл.

По дальності стрільби 

Мисливська зброя має бути потужною, тоді й стріляти буде далеко. Від цього може залежати результат полювання. У потужної гвинтівки класична конструкція, основні деталі виготовлені зі сталі, ствол зазвичай нарізний. Для ложа використовуються якісні полімери, стійкі до вологості та перепадів температури. Вага таких гвинтівок достатня для вільного утримання.

Якщо модель не обладнана оптичним прицілом, виробники завжди залишають можливість його встановити. Хороша зброя відрізняється кучністю, низькою віддачею, простотою в експлуатації, міцністю, довговічністю.

Найкращі зразки

Серед найкращих представників пневматики для полювання можна назвати Crosman F-4, Hatsan Striker Edge, Crosman Fury NP, Hatsan 125 Magnum, Ekol Ultimate.

Потужна пневматика цілком підходить для того, щоб ходити з нею на полювання. Важливо вибирати модель, характеристики якої не перевищують допустимі показники. У гарної зброї має бути збалансована потужність, дальність пострілу, калібр кулі.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!