Як рятувальник з Прикарпаття виявися поруч у вільний від роботи час


Вирушивши додому після чергування, старший водій ДПРЧ - 16 м. Рогатин Управління ДСНС в області Тарас Колковський навіть не здогадувався, що саме у вільний від служби час і почнеться його справжня робота – рятувати людину.

Після  дощів трохи підтопило підвали  у рідному селі  Верхня Липиця, тож люди наводили лад у своїх будинках. Допомагав їм і Тарас, а коли  одна з сусідок почала кричати, що  її  син, який пішов за картоплею у погріб,  там лежить і не рухається, чоловік не роздумуючи, кинувся на допомогу.

У погребі, трохи зійшовши сходам донизу Тарас дійсно побачив чоловіка, який лежав без свідомості з раною на голові.  Судячи з усього, падаючи, син господині ще й вдарився головою до дошки, що була неподалік.

Не гаючи жодної хвилини, Тарас Колковський кинувся до  потерпілого, і почав витягати його на свіже повітря. Але в якусь з митей  чоловік відчув, що йому й самому стає погано, відмовляють ноги і починає паморочитися голова, бо в погребі відчувався якийсь неприємний запах. Мабуть, саме від нього син господині  втратив свідомість. Зрозумівши, що зараз він теж впаде, рятувальник вибіг на вулицю і закликав на допомогу  ще одного чоловіка. Так вдвох вони й витягли потерпілого, який не приходив до свідомості. Підбігла до них і місцева жителька, медсестра за фахом, і Тарас разом з нею  почали надавати першу долікарську допомогу. Заходи виявилися успішними, чоловік прийшов до свідомості, каретою швидкої допомоги його було відправлено до лікарні, а мати потерпілого все дякувала Тарасові за врятованого  сина. Сам рятувальник  каже, що у своєму вчинкові не бачить нічого особливого, так на його місці вчинив би кожний.  І додає, що за чотири роки служби  навчився цінувати людське життя понад усе.