Як стати харизматичним і подобатися людям: 9 кроків


Дуже важко дати однозначне визначення, що таке "харизма". У кожної людини вона має свої унікальні форми прояву. Але ефект вона має завжди однаковий: до таких людей прислухаються, їм довіряють

Враховуючи ці властивості, не важко здогадатися, чому такі люди отримують все, чого бажають. "Знай" довідалися, як стати більш харизматичним та отримати від життя по максимуму.

Крок 1: Посміхайтесь

 

Ви ніколи не зможете досягти успіху, і ніколи не будете вважатися харизматичним, якщо ви в поганому настрої. Люди тягнуться до людей, які знаходяться в доброму гуморі. Пам'ятайте, настрої заразливі - поширюйте правильні.

Крок 2: Слухайте

Так-так, потрібно насправді слухати людей. Підтримуйте зоровий контакт зі своїм співрозмовником, та подаруйте йому всю свою увагу. Ні в якому разі не зависайте під час розмови в своєму мобільному телефоні, та не дозволяйте своїм очам блукати по кімнаті. Люди завжди розцінюють такі сигнали, як вашу незацікавленість в них, та в тому, що вони говорять.

Крок 3: "Розкажи мені ще"

Використовуйте цю фразу, або щось подібне до неї під час розмови зі своїм колегою. Таким чином, ви знатимете що цікавить вашого співрозмовника, його слабкі та сильні сторони. Та, авжеж, покажете вашу зацікавленість.

Крок 4: Пам'ятайте деталі

Деталі – це дуже важливо. Коли ви зустрічаєте когось, пригадайте, як та чим вас вразила чи надихнула ця людина в минулу вашу зустріч. Можливо, це відома людина, і ви читали його інтерв'ю, яке вам видалось цікавим. Чи, наприклад, як вам допомогла його порада (навіть, якщо це не так). Зробивши таке зауваження, ви надовго позитивно запам'ятаєтесь цій людині.

Крок 5: Вивчайте, що вони люблять

У кожного є щось, що вони роблять для того, аби поділитися цим, та обговорити це. Часто це їх хобі, їхні діти або сім'ї, або їх робота. У більшості випадків, досить легко з'ясувати, що це. Запитайте про них, і нехай вони поділяться.

Крок 6: Говоріть з усіма, кого зустрічаєте

Більшість людей уникають заводити розмову з незнайомцями протягом усього дня - в кафе, під час перерви на конференціях, в черзі, біля ліфта чи десь іще. Коли ви переборюєте свій страх та говорите з усіма, ви можете знайти потенційного інвестора, друга чи просто співрозмовника.

Крок 7: Погоджуйтесь

У глибині душі ми хочемо мати рацію, ми хочемо поділитися нашою думкою і переконати інших у них. Боріться з цим бажанням. Коли люди відчувають незгоду, вони "блокують" вас, ставлять бар'єр та готуються захищати свою позицію. Ви станете друзями набагато швидше, якщо просто погодитесь і будете рухатися далі.

Крок 8: Контактуйте

Фраза "давайте якось пообідаємо разом" настільки звичайною справою, що це стало способом сказати до побачення, а не фактичним наміром чи запрошенням. Це велика помилка. Більшість людей дійсно прагнуть реальних зв'язків та мають час, аби випити з вами кави, тож не втрачайте можливість - зробити це. Зустрічаючись так ви будуєте зв'язки і позитивні відносини.

Крок 9: Залишайтесь на зв'язку

Після зустрічі з людьми, не полінуйтеся написати їм. Навіть, якщо ви плануєте просто сказати, що ви вдячні за зустріч з вами. Розкажіть їм про те, що вам сподобалося в вашій розмові, або те, що надихнуло вас, або що ви дізналися після зустрічі. Такі повідомлення дійсно мають потужний ефект і справлять позитивне враження.