Як сваритися правильно та ефективно? Поради психолога


Ведуча і психологиня проекту «Екси» (Новий канал) Наталя Єжова поділилася правилами конструктивної сварки

Почуття закипають, емоції на межі, адже скандалу не уникнути? А що, якщо ми скажемо, що можливо сваритися без негативних наслідків і лише з користю для стосунків? Ведуча і психологиня проекту «Екси» Наталя Єжова виділила 5 правил ефективної сварки, які допоможуть вам вирішити конфлікт, не доводячи його до скандалу.

Правило №1

Дбайте про своє психологічне здоров'я. Ходіть до психолога, вчіться розуміти і проживати свої емоції, а також проявляти почуття в потрібний момент.

Правило №2 

Проявляйте свої почуття в момент, коли трапилася неприємна ситуація. Адже часто буває так, що на нас накричав хтось у черзі, там ми промовчали, а потім прийшли додому й вилили все на співрозмовника.

Правило №3

Проговорюйте своє невдоволення партнеру поступово, а не накопичуйте все в собі. Наприклад, якщо ваш партнер на вас накричав або зробив щось, що вам не сподобалося, говоріть одразу. Важливо ділитися своїми почуттями й пояснювати, що саме вас ранить. Також потрібно обов'язково дати альтернативу і сказати, як би вам хотілося, щоб партнер себе проявляв по відношенню до вас.

Правило №4

Розмовляйте. У сучасному світі буває так, що ми висловлюємо свої емоції через листування або жести, думаючи, що партнер розпізнає емоції. Але це не так, він не зможе вгадати ваш стан.

Правило №5

Вчасно себе зупиняйте. Якщо відчуваєте, що скандал таки назрів, краще відійти в сторону, щоб не спрямувати агресію на свого партнера й не отримати її у відповідь. У момент, коли ви відчуваєте емоційний вибух, краще спрямувати його проти третьої особи, тим самим об'єднавшись.

Дивіться реаліті «Екси» щовівторка о 19:00 на Новому каналі



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!