Як відсвяткувати Великдень вдома? Добірка ідей на 2020 рік


Весна 2020 року стала незвичним періодом не тільки для України, а і для всього світу. Обмеження карантину триватимуть, щонайменше, до 24 квітня. Тоді, як Великдень припадає на 19 квітня.

Найкраще, що можна зробити — це поставити власне здоров’я вище за бажання влаштувати пишне свято, або ж прагнення дотримуватися всіх традицій. Щоби простіше було не порушувати правила карантину на Великдень, ми зробили невелику добірку порад — як відсвяткувати його вдома, пише Всвіті.

Ідея № 1: Створити святковий інтер’єр

Перше, що допоможе створити відчуття свята вдома — це правильні декорації. Підготуйте будинок до Великодня: святкові скатертини, свічки та квіти, найгарніший посуд — пускайте весь шарм будинку для створення атмосфери. Можна оздобити кімнати декоративними крашанками, фігурками зайців, які теж є символами свята. Та й собі не забудьте підібрати святкове вбрання!

Ідея № 2: Розмальовувати разом писанки

Святковий настрій можна створити ще на етапі підготовки до свята. Найпростіший та найцікавіший спосіб — це всією родиною взятися розмальовувати писанки. Харчові фарби, пензлики й набір яєць — усе що треба для такого заняття. А, цікаві візерунки для писанок і майстер-класи з їх виготовлення завжди можна знайти в інтернеті. Вечір за розмальовуванням писанок допоможе поринути в атмосферу традиційного святкування Великодня. І карантин не порушуватимете, і народних традицій дотримаєтеся.

Ідея № 3: Готувати разом святковий обід

Прикрасити стіл всілякими декоративними дрібницями, та приготувати разом традиційні Великодні страви — також можна не виходячи з дому. У нас на сайті є безліч прикладів рецептів традиційних страв. Замішуйте тісто на паски, робіть сирні пасочки чи італійський великодній хліб. Запечіть рибу чи птицю. Рецептів в інтернеті вдосталь, часу на приготування також, а взявшись за цю справу разом — ще й весело проведете час у родинному колі.

Ідея № 4: Пограти в настільні ігри чи шаради

Ще один спосіб провести час разом, не виходячи з дому, але й не перед телевізором. Якщо є вдома настільні ігри — зберіться за столом і влаштуйте змагання. Якщо немає таких ігор, то завжди можна пограти в шаради, вгадувати слова чи асоціації. Усе що вам треба — це бажання й уява.

Ідея № 5: Онлайн-гості

Немає змоги поїхати в інше місто до бабусі з дідусем? Не можете навідатися до батьків чи найкращих друзів? Карантин відірвав вас від рідних людей, з якими ви хотіли розділити це свято? Завдяки сучасним пристроям та швидкому інтернету — цю проблему можна вирішити.

Подзвоніть найближчим людям по відеозв’язку, наприклад, у Skype. Покладіть ноутбук чи планшет на стіл, а вони нехай зроблять те саме. Так можна влаштувати святкову вечерю: на відстані, але разом. Чудовий спосіб провести час із тими, з ким хочеш, навіть не виходячи з дому.

Ще один варіант, якщо не збираєтеся влаштовувати онлайн-зустрічі в день свята — записати привітання друзям на відео. Це ідея для тих, хто не любить вітати зі святами повідомленнями чи телефонними дзвінками. Та й електронні листівки-картинки, розіслані в соціальних мережах, нікому святковий настрій не створять. Запишіть кожному з близьких друзів особисте та персоналізоване відеопривітання, а розіслати його можна на ранок свята. Їм точно буде приємно, що ви особисто витратили свій час на створення такого вітання.

Ідея № 6: Подивитися фільми про зіпсовані свята

Гумор завжди допомагає впоратися з поганим настроєм. Будь-яка ситуація сприймається легше, коли можеш над нею посміятися. Тож, чому б не посміятися над теперішньою ситуацією за карантином у період Великодніх свят? Зробіть собі добірку святкових фільмів, де в головних героїв усе йде не за планом. І посмієтеся, і настрій покращите собі, адже такі фільми, зазвичай, мають щасливе закінчення.

Ідея № 7: Спільний перегляд сімейних фото

Якщо цього року відсвяткувати Великдень на природі не вдасться, то можна хоча б насолодитися фотографіями з минулих років. Спільний перегляд таких світлин змусить вас разом поринути в щасливі спогади, а це точно має підняти всім натрій. Якщо оберете цей варіант, то можна завчасно зробити слайд-шоу із найбільш вдалих чи кумедних фотографій.

Ще один варіант спільної розваги: разом створити сімейний фотоальбом. Прикрасити його, підібрати та надрукувати фото, вигадати цікаві підписи під ними. І започаткувати традицію не просто переглядати знімки на екрані, а збиратися за святковим столом із цим альбомом.

Рецепти великодніх страв, традиції святкування та народні прикмети — шукайте в інших матеріалах на нашому сайті.

Радимо утриматися цього року від походів у церкву, освячення пасок тощо. Якщо це ваша щорічна традиція, то краще цього разу помолитися вдома, ніж ризикувати своїм здоров’ям.

І, не забувайте, що правила карантину також поширюються на пікніки та посиденьки з родичами. Адже один день прогулянок може стати причиною розповсюдження вірусу. Проведімо ці свята вдома, щоби швидше мати змогу спокійно ходити вулицями.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!