Як заощадити на новорічному столі


При підготовці до Нового року багато господинь думають про те, як заощадити на святкуванні. Особливо це стосується продуктів і страв, які будуть подаватися на новорічний стіл.

Що ж, цілком можливо наповнити стіл смачними стравами, але при цьому значно заощадити.

Закуповуємо продукти заздалегідь

Відомо, що до Нового року ціни помітно зростають. Якщо ви хочете заощадити на святі, складіть список страв і починайте закуповувати продукти, які не псуються. Наприклад, алкоголь, банку горошку, кукурудзу, соняшникову олію, овочі можна купувати вже зараз. Пройдіться по супермаркетах, в якомусь обов`язково знайдете вигідні ціни та акції. До того ж, алкоголь теж не пропаде!

Робимо домашні страви

Домашні страви набагато смачніші, корисніші і дешевші. Наприклад, можна самому приготувати мариновані печериці чи домашній майонез. Те ж стосується випічки. Подумайте, що ви можете ще приготувати вдома, щоб не купувати, адже так ви зможете заощадити на Новий рік.

Готуємо те, що з`їмо

Складіть об`єктивний список страв, які повинні бути на новорічному столі, щоб нічого не викидати і не нашкодити своєму здоров`ю. Перш за все, вам слід згадати про те, скільки страв після свята на столі залишаються недоторканими. Якщо такі страви є, то заради економії просто відмовтеся від традиції готувати більше, ніж можете з’їсти.

Ринки

Супермаркети - це зручно, а ринки - дешевше! Пройдіться по ринках і ярмарках, ви зможе купити свіжі продукти за низькими цінами. Пам`ятаєте, ще можна торгуватися!