Як зекономити у супермаркеті? 20 дієвих способів


Ми доволі багато грошей витрачаємо на їжу, особливо, коли в сім’ї з’являються діти. Але супермаркети не повинні спустошувати весь сімейний бюджет. Існує багато способів заощадити кошти і витрачати набагато менше.

Тож ми пропонуємо 20 найбільш ефективних методів, які зроблять ваш наступний похід у супермаркет більш приємним і економним, пише cikavoznaty.com.ua.

  1. Пишіть списки

Woman with a shopping list for groceries at the market

Якщо ви блукаєте супермаркетом, не маючи списку, ви можете дуже легко спокуситись на товари з розпродажу, або продукти, які виглядають дуже апетитно. Це обов’язково призведе до додаткових і непотрібних витрат. Список дозволить вам рухатись запланованими відділами і вкластись в бюджет.

  1. Проведіть інвентаризацію холодильника

Happy female search something in the fridge

Перед походом за продуктами обов’язково перевірте, що вже є у холодильнику. Перевірте кількість наявної їжі і порівняйте її зі списком. Можливо, деякі продукти у вас вже є, а ви просто про них забули.

  1. Відвідуйте крамницю на самоті

Соціальні дослідження, опубліковані у виданні “Times Money”, показали, що люди, які заходять до супермаркету із сім’єю або друзями, схильні витрачати більше. Коли ви не самі, вам легко відволіктись на додаткові потреби інших і купити речі, які ви зовсім не планували.

  1. Шукайте товари на верхніх і нижніх полицях

velvet_2_763

Супермаркет – це бізнес. І як будь-який бізнес, він спонукає вас купити найдорожчий товар. Тож на рівні очей завжди знаходяться товари із найвищою ціною. Не забувайте кожен раз продивлятись верхні і нижні полички. Ви обов’язково знайдете якісний, але дешевший товар.

  1. Вдягайте навушники

Музика не тільки допоможе відволіктися від метушні магазину, але й заощадить вам кошти. Ще одним трюком, який використовують супермаркети, є повільна і розмірена музика, яка сповільнює ваш темп і спонукає залишитись на довше, і, як наслідок, – витратити більше.

  1. Не ходіть в магазин на голодний шлунок

Можливо, ви вже це помічали, але ми не могли про це не нагадати. Ваш голодний шлунок дуже легко змусить вас купити щось смачне, але зовсім вам непотрібне.

  1. Купуйте продукти раз на тиждень

reusablegrocerybags

Чим більше ви ходите до крамниці, тим більше зайвих коштів ви витрачаєте. Тож намагайтесь планувати своє меню на тиждень і купуйте всі необхідні продукти за один раз.

  1. Купуйте товари на майбутнє

Частіше за все ви обираєте продукти, які плануєте використати найближчим часом. Але є товари, які постійно вам потрібні. Тож якщо ви бачите вигідну пропозицію на певний товар, який вам знадобиться в майбутньому, обов’язково його придбайте і тим самим заощадьте свої кошти.

  1. Уникайте готових страв

sobst_pr

Іноді дуже хочеться купити щось готове, щоб не витрачати свій час. Але готові страви дають супермаркетам найбільший прибуток. Якщо ви приготуєте це самі, ви витратите в кілька разів меншу суму.

  1. Обирайте сезонні продукти

HNCK7947

Окрім того, що сезонні продукти завжди коштують менше, вони ще й найбільш корисні. Тож плануйте свій раціон так, щоб отримати найбільшу користь від овочів і фруктів, а також додатково заощадити кошти.

  1. Не забувайте про заморожені продукти

frozen-mixed-vegetables_mtouhb

Швидкозаморожені овочі і фрукти зберігають свої корисні властивості, але коштують дешевше, ніж свіжі. Тож використайте цю можливість зберегти гроші і приготувати смачну і корисну вечерю.

  1. Знайте, яких товарів треба уникати

Наприклад, якщо вам треба придбати батарейки, шнур або інше електричне приладдя, краще це робити у спеціалізованих магазинах, а не в маленьких крамничках біля дому. Так само із косметичними товарами і товарами для дому. Для них є спеціалізовані крамниці, які пропонують своїм покупцям вигідні ціни і додаткові знижки. У продуктових супермаркетах ціна на них зазвичай вища.

  1. Знайте, коли купувати

Дуже часто супермаркети відводять певні дні для знижок на деякі групи товарів. Це можуть бути дуже хороші пропозиції. Крім того, у супермаркетах є і сезонні розпродаж, які також дозволяють заощадити.

  1. Обробляйте їжу самостійно

choppingvegetables849x565

Крамниці дуже часто пропонують вже вимиті і нарізані овочі і фрукти, які коштують набагато більше, ніж цілі. Звісно ж, виглядають вони краще, але окрім завищеної ціни, вони мають менший строк придатності. Тож краще обробляйте їжу самостійно і насолоджуйтесь свіжими стравами.

  1. Обирайте вагові товари

fullsize

Такі товари як крупи, або спеції можуть бути фасованими і ваговими. Ці гарні на вигляд баночки і пакетики можуть коштувати у кілька разів більше, ніж їхні вагові аналоги.

  1. Плануйте суму, яку ви можете витратити

Якщо ви досі не розраховуєте суму грошей, яку ви можете витратити на їжу, саме час почати це робити. Ви здивуєтесь, наскільки менше грошей ви будете витрачати. Плануйте місячні і тижневі витрати.

  1. Знаходьте купони на знижку, а також знижки у мобільних додатках

woman-at-checkout-cropped-iStock_000022398219Small

Більшість супермаркетів пропонують спеціальні купони і знижки на певні товари. Їх можна знайти у спеціальних газетах, а також у мобільних додатках.

  1. Користуйтесь бонусними картками

Частіше за все у нас є кілька улюблених супермаркетів, які ми постійно відвідуємо. Більшість продавців заохочують своїх клієнтів прийти до них ще раз і пропонують програми лояльності. Не ігноруйте ці пропозиції, бо іноді вони дають змогу зекономити до 50% коштів на певних товарах.

  1. Обирайте рецепти зі схожими інгредієнтами

IMG_2564

Якщо ви невірно розрахували кількість продуктів, необхідну для приготування вечері, їх залишки можуть з часом зіпсуватись, і ви просто викините їх у сміття. Це найбільш нерозумна витрата коштів. Краще заплануйте вечерю на кілька днів і підберіть рецепти з однакових продуктів. Наприклад, з одних і тих же овочів можна приготувати абсолютно різні на смак страви.

  1. Готуйте про запас

HNCK9896

Частіше готуйте страви не на одну вечерю, а на кілька днів. Вам не потрібно буде купувати додаткові продукти, а сучасні контейнери для їжі допоможуть зберегти її свіжість і смак. Крім того, ви можете самі робити заготовки страв і морозити їх. Це можуть бути не тільки пельмені або вареники, а й пісочне тісто, піца, або фарш для м’ясного пирога.