Якби не пішли у сховище, було би багато жертв: Як Чортків оговтується після ракетного удару


Десять людей, які потерпіли від ракетного удару по Чорткові на Тернопільщині 11 червня, ще перебувають у лікарні. Загалом постраждала 21 людина, серед яких 12-річна дівчинка, що переїхала в Чортків з Харкова. У потерпілих травми середньої важкості

Про те, як місто оговтується від ракетної атаки та яким є стан потерпілих в спецефірі NTA розповів голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

“Травми, на щастя, не важкі. Урешті 13 людей виписалося практично в той же вечір після огляду медиками. Причина зрозуміла – основна маса людей перебували у сховищі, не зігнорували повітряну тривогу і зберегли своє життя і здоров’я”, – сказав він.

Водночас наголосив, що Чортків, Тернопільщина – не є винятками, і тут люди, як і в багатьох інших населених пунктах західних областей, потрохи звикають до війни, сирен, можуть ігнорувати небезпеку, але “цього разу, на щастя своєчасно відреагували на попередження про ракетну небезпеку”.

“Бо інакше жертв могло би бути дуже багато. Ракети прилетіли просто в житловий масив. Добре спрацювали наші нацполіція, військові, які наголошували на потребі йти в укриття”, – каже Володимир Труш.

За остаточною інформацією, серйозних ушкоджень зазнали чотири п’ятиповерхівки, в двір яких влучила ракета. Загалом, комісія вже оглянула 37 житлових будинків, по відшкодування збитків звернулися до штабу, який створили одразу в суботу, близько 400 сімей.

“Цифра велика, але це були чотири ракети, які влучили просто у житловий масив. Людей розселили – це 13 сімей, які практично залишилося без даху над головою. Частина перебуває у родичів, частині надали безкоштовне житло”, – повідомив голова ОВА.

Зараз у місті відновили роботу всіх комунікацій – водо- і газопостачання. Комунальні служби надають допомогу потерпілим: де потрібно, заклеюються вікна, робляться заміри для відшкодувань”.

Нагадаємо, 11 червня ввечері під ракетну атаку потрапив Чортків та Тернопільщині. Чотири ракети ворог запустив і акваторії Чорного моря. Зруйновані чотири 5-поверхові будинки та частково військовий об’єкт, а також пошкоджено газову трубу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!