Ямницька громада втратила на війні двох захисників


Знову трагічна звістка сколихнула Ямницьку територіальну громаду. Війна забрала життя двох захисників Ігоря Кушніренка та Андрія Кузика.

Про жахливу втрату повідомили на сайті Ямницької громади.

Від важкої травми, отриманої на війні під час виконання бойового завдання, помер Захисник із с. Ямниця ІГОР КУШНІРЕНКО на позивний “Добряк”.

Народився Ігор Васильович Кушніренко 21 червня 1978 р. в Ямниці. Від самого початку неоголошеної війни в зоні АТО (ООС), ризикуючи власним життям, він пішов на Схід України оберігати наше мирне небо. А коли розпочалося повномасштабне вторгнення, у квітні 2022 р. Герой став на захист рідної Батьківщини від загарбників.

Будучи старшим лейтенантом, Ігор Кушніренко служив на передовій командиром кулеметного взводу стрілецької роти однієї з військових частин. У січні 2023 р. Захисник отримав важке поранення у зоні бойових дій поблизу м. Соледар Донецької області, відтоді перебував на лікуванні. На жаль, 15 березня 2023 р. серце нашого земляка зупинилося від отриманих важких травм.

   Про церемонію прощання та чин похорону буде повідомлено додатково.

Під час боїв з російськими окупантами трагічно обірвалося життя ямничанина АНДРІЯ КУЗИКА.

Народився Кузик Андрій Миколайович 14 квітня 1984 р. в Ямниці. Від початку російської агресії та повномасштабного вторгнення щиро переживав за свою країну. А коли рідна Ямниця втратила перших Героїв, Андрій твердо вирішив стати на захист Батьківщини і в липні 2022 р. пішов на війну добровольцем. Солдат Андрій Кузик служив на передовій гранатометником механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти однієї з військових частин.

12 березня 2023 р. Захисник прийняв свій останній бій під час виконання бойового завдання – чергування на вогневій позиції. Загинув Герой внаслідок танкового обстрілу українських позицій військовими формуваннями рф на лінії зіткнення в Луганській області.

  Про церемонію прощання та чин похорону буде повідомлено додатково.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!