Янукович наступного тижня підпише у Москві угоду про знижки на російський газ - ЗМІ


Україна та Росія під час шостого засідання міждержавної комісії 17 грудня в Москві планують підписати не менш як 13 двосторонніх документів, серед яких, зокрема, угода про зниження цін на газ.

Про це повідомило "УНІАН" інформоване джерело, пише ТСН. 

За його словами, наразі триває триває уточнення деталей щодо знижок на паливо. Водночас вже узгоджено угоду між Кабміном і урядом РФ про реалізацію і заходи державної підтримки відновлення виробництва літаків Ан-124. Крім того, вже готовий до підписання план дій з врегулювання торгових обмежень на 2013-2014 роки і протокол про поставки товарів з виробничої кооперації у наступному році.

Поміж іншого планується підписати кілька документів, які передбачають спрощення перетину держкордону та активізують роботу з боротьби з незаконним оборотом наркотиків. 

Також сторони узгодять спільний українсько-російський план заходів зі святкування у 2014 році 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Крім того, у присутності президентів планується підписати план спільних заходів Державної служби України з надзвичайних ситуацій і МНС Росії у контексті реалізації міжурядової угоди про співпрацю у сфері попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих і ліквідації їх наслідків; угоду між Міністерством молоді і спорту України і Міністерством спорту Російської Федерації про співпрацю у сфері фізичної культури і спорту; угоду між Міністерством охорони здоров'я України і Міністерством охорони здоров'я Російської Федерації про співпрацю у сфері реєстрації, стандартизації і контролю лікарських засобів.

Раніше в ЗМІ з'явилась інформація, що Янукович і Путін під час зустрічі обговорять співпрацю з Митним союзом. Нагадаємо, що 6 грудня Путін і Янукович у Сочі обговорили питання двосторонніх відносин і підготовку до засідання російсько-української міждержкомісії. 

ЗМІ поширили інформацію, що Янукович нібито підписав угоду про вступ України в Митний союз. Однак пізніше у Кремлі і в Адміністрації українського президента заявили, що глава держави нічого не підписував.