Янукович попросив мітингувальників почекати до 2015 року


Президент Віктор Янукович закликає присутніх на майдані Незалежності в Києві, а також в інших регіонах не робити поспішних дій, дочекатися чергових президентських виборів і зробити свій вибір там

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, показаному на телеканалі "Інтер" у понеділок увечері, пише Інтерфакс-Україна.

"Я прошу всіх політиків не поспішати. Вони всі ще молоді, у них усе попереду. Прийдуть вибори, люди визначаться. Кого оберуть - так і буде. Так завжди було, і так має бути", - заявив Янукович.

"Битися - нічого нам не дасть. Нас має об'єднувати майбутнє нашої країни, наших людей... сьогодні нам треба спільно захищати наші національні інтереси, працювати на людей. Якщо ми хочемо європейських стандартів, ми маємо все робити у рамках закону, це - засади демократії", - додав президент.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. За медичною допомогою звернулися 35 осіб. 7 з них госпіталізували.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

Пізніше учасники протесту зайняли частину будівлі Київської міськадміністрації та Будинок профспілок.

У той самий день на вулиці Банковій біля адміністрації президента відбулася сутичка між силовиками та мітингувальниками.