Юні франківські тенісисти виступили на змаганнях у Тячеві


Тенісна команда SC "AliaS" взяла участь у відкритій першості Тячівської ДЮСШ. Змагання, які мають статус національних, об'єднали на кортах понад 120 учасників віком від 10 до 16 років. Фактично у кожній з вікових груп були лідери рейтингу Федерації тенісу України.

"AliaS" представляли одинадцять тенісистів. За словами тренерів, першочерговою задачею було отримати ігрову практику, адже це лише відкриття сезону. Ключовими у змагальному етапі будуть Чемпіонат і Кубок України, серія Українського тенісного туру, пише Sport.if.ua

Успішним можна назвати турнір у Тячеві для Анастасії Боднарук (до 14 років), яка дійшла до малого фіналу змагань. Також до малого фіналу турніру пробились Діана Лубик і Яна Пуйда. На етапі чвертьфінальних ігор зупинилися Катерина Сухарник. Їй не вдалося здолати майбутню переможницю у змаганнях дівчат до 14 років. Анастасія Яцишин поступилася у першому колі одноклубниці Сухарник, а Діана Лубик програла у двох сетах Бабич.

Не вдалося пройти далі першого кола змагань серед дівчат до 16 років Валерії Василишин. Їй протистояла закарпатська тенісистка Анастасія Бердар. Валерія у першому сеті програла, а у другому нав’язала тактичну боротьбу. Більш ніш півторагодинне протистояння закінчилося із рахунком 6:3; 7:5 на користь Анастасії. Ще одна тенісистка "AliaS" – Яна Бондарчук у першому турі змагань програла Олександрі Дудчак. У парі дівчата зупинилися на етапі чвертьфінальних ігор.

Софія Гергелюк, Тая Яцишин й Анна Лубик конкурували у віковій групі дівчат до 12 років. На жаль, їм не вдалося пробитися крізь сито кваліфікації.

Маленькі чемпіони змагалися серед учасниць до 10 років. Олександра Ковальчук – одна з наймолодших Відкритої першості Тячівської ДЮСШ by Babolat. Приємно що у віці до 10 років у своїй підгрупі вона гідно змагалася із представницями відомих тенісних шкіл України.