Юрій Луценко: Блокуватимемо адмінбудівлі, доки не звільнять Азарова та підпишуть угоду з ЄС


Підписання угоди про асоціацію та відставка уряду – це перше, що Євромайдан вимагає від влади, і без виконання цих вимог усі Майдани країни не розійдуться.

Про це під час "Марша мільйона" на Народному Віче на Майдані Незалежності у Києві заявив екс-глава МВС Юрій Луценко, пише Українська правда.

"Ніщо не відбувається одномоментно. Все важливе – тяжке, легкими бувають лише порожні слова. Тому ми будемо добиватися виконання своїх вимог послідовно, крок за кроком", – заявив він.

"Сьогодні заблоковані Кабмін, Верховна Рада та адміністрація президента. Кожного дня ми будемо блокувати по черговому приміщенню, доки Янукович не зрозуміє – настав час змін. Підписання угоди про асоціацію та відставка уряду – це перше, що ми вимагаємо від влади, і без цього усі майдани країни не розійдуться. Ми відвойовуємо свою Україну у межигірської банди", - заявив Луценко.

Також він заявив, звертаючись до Януковича: "Вам не вдасться знову використати кремлівську технологію та розділити Україну на москалів та бендерівців. Ми - єдиний народ, який хоче змін. Нам досить вашої азійської системи управління. При цьому він порекомендував Януковичу усвідомити, що після 1 грудня він вже не може вважати себе "самодержавним царем України".

"Вам не належить вся влада в Україні, як це було 1 грудня. Ви перейшли червону межу, коли побили наших дітей і позбавили нас перспективи зблизитися з ЄС. Зараз єдино можливий вихід - це підписання угоди про євроасоціацію, зараз, негайно. А ваш уряд Азарова вже не є урядом, він більше не може керувати країною, розграбованій вашими сателітами", - додав Луценко.