З колонії на Луганщині втекли наглядачі. Зеки зачинені без їжі і води


Чорнухинська виправна колонія № 23 в Луганській області, з якої днями втекли 13 зеків, залишилася і без наглядачів - звідти пішов весь персонал. Решта засуджених голодують

Про це на своїй сторінці в "Фейсбуці" повідомив громадський активіст Всеволод Філімоненко, пише Еспресо.TV.

«Менти (вертухаї і адміністрація) втекли з Чорнухинської колонії №23 (Луганської області), що розташована в прифронтовій зоні. 380 в'язнів залишилися заблокованими в своїх бараках і камерах. За інформацією самих ЗК, вони вже добу сидять без їжі і води. Можливості вибратися на свободу поки немає», - написав він.

В обласному управлінні Державної пенітенціарної служби України заявили, що Чорнухинська колонія знаходиться на лінії фронту (поблизу від Дебальцеве, - ред), де зараз йдуть бої, так як бойовики через Чорнухине намагаються закрити Дебальцевський котел, і пенітенціарії інформацією про ситуацію в колонії не володіють, пише depo.ua.

Екс-начальник Державної пенітенціарної служби України Сергій Старенький повідомив, що співробітники колонії дійсно покинули робочі місця, залишивши засуджених напризволяще.

«Вони просто не вийшли на службу. Там уже кілька місяців заступало на зміну 5-7 чоловік, інші позвільнялися. Просили допомоги, посилення, але з боку ДПтСУ тільки обіцянки і розмови. Колонія без контролю. Не знаю, чим закінчиться. Може Нацгвардія візьме під охорону, може, кого з інших колоній назбирають», - розповів він.

В прес-службі Державної пенітенціарної служби України поки не надали відповіді щодо цього питання.

Нагадаємо, наприкінці січня з Чорнухинської виправної колонії в Луганській області здійснили втечу 13 засуджених. За даними пенітенціарної служби, це сталося після того як в колонію влучив артилерійський снаряд, зруйнувавши ділянку огорожі, клуб та їдальню. Один з ув'язнених був поранений, персонал та засуджених евакуювали в безпечне місце.

ДОВІДКА: Чорнухинська виправна колонія № 23 середнього рівня безпеки призначена для утримання засуджених чоловіків, які раніше вже відбували покарання в місцях позбавлення волі. Розрахована на 1010 осіб.