З початку року майже 77% ПДВ відшкодовано івано-франківській бізнес-спільноті «автоматом»


За 9 місяців 2014 року суб‘єктам господарювання міста відшкодовано з бюджету грошовими коштами на рахунки платників у банку 888,2 млн.грн. З них, за процедурою автоматичного відшкодування – 679,9 млн.грн.

Про це повідомив під час проведення чат-конференції на одному з  інформаційних інтернет-порталів начальник ДПІ у м. Івано-Франківську Дмитро  Романюк.

За його словами, найбільші суми ПДВ відшкодовуються платникам саме в автоматичному режимі. Для отримання такого бюджетного відшкодування підприємству необхідно дотриматись певних критеріїв. Ці критерії визначено у п.200.19 ст.200 Податкового кодексу України..

Дмитро Романюк повідомив, що з 1 січня 2015 року запроваджується нова система електронного адміністрування ПДВ, яка дозволить відшкодовувати цей податок на місяць раніше, ніж це було дотепер.

«Відшкодування податку на додану вартість – один з важливих напрямків роботи в адмініструванні цього податку. Адже стабільна робота підприємств, оперативність та зручність механізму відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, збільшення «автоматичних відшкодувальників» - це запорука соціальної та економічної стабільності у нашому місті», - зазначив Дмитро Романюк.