З початку року на Прикарпатті розшукали понад сотню дітей


З початку 2022 року прикарпатські поліцейські отримали 96 повідомлень, від батьків та родичів про зникнення 106 дітей. На часі всі зниклі розшукані та повернуті в родини протягом доби.

Більшість дітей, які залишають свої домівки – це підлітки. Під час перевірки причин і обставин залишення ними осель ювенальні поліцейські з’ясовують, що більшість дітей тікають з дому через сварки та непорозуміння з родичами. За своїми справами дорослі не завжди вчасно чують думку дітей, їх бажання, потреби, не зосереджують увагу на зміни у поведінці дітей, інформує Поліція Івано-Франківської області.

«Наше завдання – розшукати зниклу дитину якомога швидше. Зазвичай, ми знаходимо зниклих упродовж доби. Від моменту надходження до поліції повідомлення, для нас важлива кожна хвилина. І ми не маємо права згаяти жодної миті. Ювенальні поліцейські збирають всю необхідну інформацію: де, коли, хто та за яких обставин востаннє бачили дитину, прикмети її, фото, тощо. Дитина одразу оголошується у розшук. Опісля, інформуємо населення через ЗМІ та смс-розсилку», – зазначає начальник відділу ювенальної превенції поліції Прикарпаття Алла Бойчук.

Зауважимо, що за кожним фактом втечі дитини з дому працівники ювенальної превенції ретельно вивчають причини та обставини, чому вона зважилася на такий вчинок.

Батьки та рідні, будьте уважні до ваших дітей, приділяйте їм якомога більше уваги - вони цього потребують. Нагадуйте дітям правила безпечної поведінки в оселях, на вулиці, у транспорті тощо.

У разі виникнення неприємних ситуацій заручіться підтримкою поліції. Телефон «102» працює цілодобово. Також можна зателефонувати за додатковим телефоном: +380638410411.

Можна писати повідомлення про зникнення дитини на сторінку «Поліція Івано-Франківської області» за посиланням.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!