З початку року від домашнього насильства постраждали майже 300 франківців


Півтисячі звернень про домашнє насильство отримали івано-франківські поліцейські від початку року: кривдників притягнули до відповідальності.

Один із пріоритетних напрямків роботи поліції Прикарпаття залишається протидія домашньому насильству. Лише в Івано-Франківську мобільна група поліції станом на 1 травня 2023 року здійснила 500 виїздів на повідомлення про домашнє насильство. Половина звернень підтвердилась.

За кожним таким фактом поліцейські провели перевірки, за результатами яких правопорушники були притягнуті до відповідальності.

Від початку року складено 196 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено 173 термінових заборонних приписів стосовно кривдників, а слідчими розпочато 20 кримінальних проваджень.

Загалом від домашнього насильства постраждали 288 громадян. З них 188 жінок, 35 чоловіків та 65 дітей.

Поліцейські Івано-Франківщині закликають громадян не замовчувати факти побутової кривди та інформувати про це відповідні компетентні органи.

Нагадаємо, домашнє насильство - це не тільки про побої. Насильством можна назвати будь-які умисні дії проти людини, які порушують її права і свободи, заподіюють шкоди моральному, фізичному чи психічному здоров`ю.

Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняють такі правопорушення - не зволікайте, а інформуйте поліцію за номером 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!