"За 1 600 км від рідного дому". Жінка з Луганщини народила синочка на Прикарпатті


Перші слова жінки після народження: «Де ж я могла подумати, що буду народжувати за 1600 км від рідного дому!»

Скляревська Юлія і її чоловік Сокирко Артур з селища Троїцьке Попаснянського району Луганської області. Війна до них прийшла ще в далекому 2014, розповідають на сторінці Пологового будинку Калуша.

Юля в той час вчилась в медучилищі в Луганську на акушерку. Але коли окупували Луганськ - вимушено перервала навчання. Переїхали в Троіцьке до батьків. Це селище вже відтоді було на лінії зіткнення. Били градами , зруйнували школу, Свято-Троїцький храм. Але життя продовжувалось, не переїжджали. Народився синочок Артем.

"24.02 почались повномасштабні дії, стало особливо небезпечно, особливо їй, вагітній. Але евакуюватись вирішили аж 9 квітня. До того, як каже Юля (з почуттям гумору в неї все гаразд) - тусувались між підвалом і будинком, перші бігли при обстрілах в підвал собаки-алабай, вівчарка і маленька хатня дворняжка, а потім вони з дитиною. Підходив час народження і вони розуміли, що в них народжувати просто нема де. Тому зібрались і переїхали в Копанки Калуського району до тітки чоловіка, яка їх кликала ще з 2014. Батьки залишились в Троіцькому . 11.05 ця позитивна героїчна жінка народила в нас синочка Максима 3570г, з чим ми її вітаємо і передаємо допомогу, яку передали наші волонтери. Все буде добре. Ми обов’язково переможемо Слава Україні",- продовжують історію медики.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!