За баночку пороху прикарпатець отримав вирок і 1700 гривень штрафу


Минулого тижня Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо обвинувачення чоловіка у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

В судовому порядку встановлено, що обвинувачений по місцю свого проживання незаконно зберігав без передбаченого законом дозволу вибухову речовину "Порох охотничий бездимний Сокол" загальною масою 189,5 грама.

29 липня 2014року біля о 09:30 год. по місцю проживання обвинуваченого, працівниками Надвірнянського РВ УМВС в Івано-Франківській області було проведено санкціонований обшук. Під час якого було виявлено та вилучено металеву ємкість з етикеткою з написом "Порох охотничий бездимний Сокол", в якій міститься сипуча речовина загальною масою 189,5 грама, що відповідно до висновку експерта, є вибуховою речовиною метальної дії - нітроцелюлозним (бездимним) порохом, який здатний до вибухового перетворення.

В судовому засіданні обвинувачений визнав себе винним у вчиненні злочину у повному обсязі.

На підставі вищевикладеного, суд засудив визнати чоловыка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1ст.263 КК України та призначити покарання - штраф в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 грн.

НП