За чим варто йти на ярмарок у Франківську?


Попри запитання «за чим?» відразу ж виникла думка – «з чим?» йти за покупками на ярмарок. Адже гривня продовжує невпинне падіння, а ціни – стрімко зростають вгору. Українці черговий раз туго затягають паски й вмикають «режим суворої економії». Тому нині особливо актуальним стає купити дешевше, причому економити не за рахунок якості чи кількості придбаного.

Минулої суботи на ринках в різних мікрорайонах міста проводилися ярмарки сільськогосподарської продукції. Тож, порівнявши запропоновані ціни із тими, за якими можна придбати аналогічну продукцію в магазинах, кореспондент "Бліц-Інфо" вирішив визначити, що варто купувати на ярмарку, щоб зекономити «копійку». Тим паче, проведення аналогічного заходу планується ще й наступної суботи, 12 квітня, на ринках на вулицях Тролейбусній, Стуса та Короля Данила.

Почну з яєць. Як зазначалося раніше, саме вони користувалися найбільшим попитом. Яйця категорії С0 можна було придбати за 64 копійки за штуку. В сусідніх магазинах - 1 гривня, а декуди ще й дорожче. Тож перед Великоднем, коли до печива чи салатів використовують велику кількість вищеназваних продуктів – варто встати раніше й купити їх саме на ярмарку. А швидкий підйом необхідний для того, щоб встигнути придбати, адже бажаючих зекономити нині вдосталь.

Цукор також варто «шукати» на ярмарку. Але якщо економити – то вже мішком. П`ятидесятикілограмовий мішок городенківського цукру, який, за словами продавця – найкращий за якістю в цілій Україні – можна придбати за 400 гривень. До порівняння, цукор за акційною ціною в магазині - 440 гривень за мішок.

Тут можна було придбати й живу рибу із рибного господарства. Коропа купували по 23 гривні за кілограм, товстолобика – по 15. До слова, середня ціна за кіло коропа в магазинах - 25 гривень, а товстолоба – 17.

А от сільськогосподарська продукція не така вже й дешева. Приміром, морква - 5 гривень за кілограм, буряк - 4 гривні. А в сусідніх торгових закладах морква коштує 2,85-3,33 гривні, буряк в середньому 3 гривні. Хоча на самому ринку продавці часто зловживають статусом «домашніх» продуктів і ставлять ціну на ці товари значно вищу.

Вигідно на ярмарку купувати і картоплю – від 4,5 до 6 гривень, ціна якої в магазинах 6,5-7 гривень за кілограм. А також яблука – від 3,5 гривень. Хоча у деяких продавців ціна на цю вітчизняну продукцію зросла пропорційно до долара чи загального подорожчання, тож варто поцікавитися цінами у різних місцях.

За прийнятною ціною можна придбати і олію невідомої торгової марки «Золоте поле». 1 літр цієї продукції коштувала 10,25-10,75 грн. Приміром, ціна на олію в магазині стартує від 13 гривень, а «розкручені» торгові марки пропонують придбати по 15-16 гривень за ту ж кількість.

Звичайно, на перший погляд економія може здатись невеликою, але якщо порахувати все разом, то можна непогано зекономити. Хоча й доведеться «побігати» між ярмарком та супермаркетом.