За добу на сході України зафіксували 124 порушення «тиші» – ОБСЄ


СММ ОБСЄ зафіксувала минулої доби 121 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 3 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 180/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 4 серпня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 121 порушення режиму припинення вогню, зокрема 14 вибухів невизначеного походження", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на ділянці розведення в районі н. п. Петрівське (непідконтрольний урядові, 41 км на південь від Донецька).

Протягом попереднього звітного періоду на Донеччині Місія зафіксувала 25 порушень.

"У Луганській області СММ зафіксувала 3 порушення режиму припинення вогню", - повідомили в Місії ОБСЄ.

Зазначається, що стосовно одного з них не вдалося встановити, сталося воно на ділянці розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська) чи за її межами, а два інші сталися поблизу цієї ділянки розведення.

Протягом попереднього звітного періоду на Луганщині Місія не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню.

Як відомо, після засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 22 липня 2020 року, на якому була досягнута домовленість про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до кінця звітного періоду СММ зафіксувала майже 48 тис. порушень режиму припинення вогню.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!