На Прикарпатті відреставрували старовинну ікону отця Андрія Бандери


За благодійні кошти вдалося відреставрувати ікону, яка належала батьку Степана Бандери - отцю Андрію Бандері. Образ знаходиться в обласному Історико-меморіальному музеї Степана Бандери, що в Старому Угринові.

Про це в мережі повідомив директор обласного Музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук.

"Повертаємо нашу національну пам'ять та бережемо спадщину родини Бандер. Хочу з усього серця подякувати меценату, який відгукнувся та допоміг, побажавши залишитися інкогніто. Божої Ласки Вам та здоров'я! Реставрації та консервації потребують ще 4 ікони, тож сподіваюсь знайдуться небайдужі. А зараз для порівняння ікона до реставрації та після неї",- написав Коретчук.

Як розповів в розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо Ярослав Коретчук, ці ікони знаходилися у капличці на обійсті Бандер у с.Старий Угринів на Калущині.

"В часи радянського союзу капличку знищили, а ікони викинули. Жителі села переховували їх до проголошення незалежності України. Коли створили музей Степана Бандери, передали їх до нього. Зараз ми поетапно проводимо їх реставрацію. Наразі відреставрована ікона знаходиться в Івано-Франківську, але незабаром буде передана до музею Степана Бандери у с.Старий Угринів, де буде доступна для відвідувачів. Реставрація цієї ікони обійшлася практично в 300 доларів США. Вартість реставрації інших ікон коливається в районі 300 - 350 доларів",- каже Коретчук.

 Немає опису світлини.

Так ікона виглядала раніше: 

Можливо, це витвір мистецтва

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!