За махінації із зарплатнею прикарпатський освітянин позбувся роботи, але уникнув в'язниці


На початку лютого місяця Надвірнянський районний суд розглянув кримінальне провадження щодо особи, яка працювала заступником директора Надвірнянської ЗОШ №1, у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.366 (Службове підроблення) та ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

В судовому засіданні встановлено, що чоловік, працюючи на посаді заступника директора з адміністративно-господарської роботи Надвірнянської ЗОШ №1, завідомо знаючи про те, що його знайомий перебуває на заробітках в Російській Федерації, вніс неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу, відповідно до яких проводиться нарахування заробітної плати, зазначивши, що у період з 03.04.2013 року по 08.05.2013 року вказаний знайомий відпрацював 165 год. за квітень та 48 год. за травень 2013 року.

З метою заволодіння чужим майном - бюджетними коштами, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи із корисливих мотивів, обвинувачений передав табелі обліку робочого часу за квітень і травень 2013 року, в які попередньо вніс неправдиві відомості щодо відпрацювання відповідної кількості годин, на затвердження директору Надвірнянської ЗОШ №1. На підставі вказаних табелів бухгалтером відділом освіти Надвірнянської РДА було нараховано заробітню плату працівникові за квітень - травень 2013 року в сумі 1739,97 грн., які переведені на картковий рахунок останнього. Прибувши із заробітків, неправомірно нараховані йому кошти як заробітну плату за період з 03.04.2013 року по 08.05.2013 року в сумі 1739,97 грн. 

В судовому засіданні від обвинуваченого поступило клопотання, в якому він просив звільнити його від кримінальної відповідальності за вчиненні злочинів, передбачених ст.366 ч.1, ст.191 ч.2 КК України, а кримінальне провадження відносно нього закрити у зв'язку із зміною обстановки, оскільки він визнає повністю свою вину в скоєному, щиро розкаявся, повністю відшкодував матеріальну шкоду, до кримінальної відповідальності притягується вперше і на даний час згідно наказу директора Надвірнянської ЗОШ №1 звільнений з роботи за згодою сторін.

На підставі викладеного, суд ухвалив обвинуваченого звільнити від кримінальної відповідальності за вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.2 ст.191 КК України на підставі ст.48 КК України - у зв'язку із зміною обстановки.