За пів року прикарпатці витратили на нові авто 19 мільйонів доларів


Впродовж січня-червня в Івано-Франківську та області зареєстрували 575 нових автомобілів загальною вартістю 19 млн доларів.

Позашляховики і кросовери становили 82% від загальної кількості проданих авто в регіоні. Дизельними двигунами були обладнані 29% автомобілів. Середня ціна склала 33 000 доларів, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання, – повідомляє пресслужба сайту з продажу автомобілів RST.ua.

Найпопулярнішим брендом була Toyota. У регіоні з початку року придбали 100 таких автомобілів на суму 3,8 млн доларів. Кросовер Toyota RAV4 став бестселером серед моделей і покрив 7% продажів. Крім нього часто купували Renault Duster і Kia Sportage.

Загалом впродовж січня-червня в Україні зареєстрували 48 000 нових автомобілів на загальну вартість 1,5 млрд доларів. Це на 23% більше, ніж в аналогічний період минулого року. Серед усіх зареєстрованих в Україні авто були й автомобілі преміум-сегменту: 4 Rolls-Royce Cullinan; 1 Rolls-Royce Wraith; 1 Rolls-Royce Ghost; 9 Bentley Continental GT; 5 Bentley Flying Spur та 1 Aston Martin DB11.

Нагадаємо, у травні в Івано-Франківську та області придбали 110 нових автомобілів на суму 3,7 млн доларів, найпопулярнішою маркою серед яких був Volkswagen. Серед моделей тоді найбільшу кількість продажів отримали Mitsubishi L200, Skoda Karoq і Volkswagen Touareg.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!