За тисячу доларів хабаря працівника військкомату покарали штрафом та відстороненням від посади на півтора року


Минулого тижня Надвірнянський районний суд під головуванням судді Гураша М.В. розглянув кримінальне провадження щодо провідного спеціаліста відділення комплектування Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області, який обвинувався у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 ч.1 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

В судовому засіданні встановлено, що обвинувачений з 08.09.1995 року проходив службу на різних посадах в Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області, а з 16.05.2014 року переведений на посаду провідного спеціаліста відділення комплектування Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області. В силу своїх повноважень він є службовою особою, так як наділений організаційно-розпорядчими функціями, пише НП.

27 червня 2014 року, близько 14 год. 00 хв., в приміщенні відділення Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області, що знаходиться в смт. Богородчани Івано-Франківської області, він під час зустрічі з громадянином призовного віку, незаконно погодився одержати від нього неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США за сприяння зі свого боку у звільненні останнього від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

У подальшому, 01 липня 2014 року, близько 18 год. 00 хв., в м. Надвірна Івано-Франківської області, на території міського автовокзалу, провідний спеціаліст відділення комплектування Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області службовець ЗС України з метою особистого збагачення, одержав від призовника неправомірну вигоду матеріального характеру в сумі 11500 грн. за сприяння зі свого боку у звільненні останнього від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

У вчиненому злочині обвинувачений розкаявся і запевнив суд, що подібного більше не повторить.

На підставі викладеного, суд визнав винуватим вказаного працівника Надвірнянсько-Богородчанського ОРВК Івано-Франківської області у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 ч.1 КК України і призначив йому покарання - 1200 неоподатковуваних мінімуми доходів громадян (двадцять тисяч чотириста гривень)  штрафу з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності строком на 1 рік 6 місяців.