За втручання івано-франківської прокуратури громаді міста повернуто заборговані кошти


Завдяки вжитим прокуратурою м. Івано-Франківська заходам по контролю за виконанням судових рішень у справах за позовами прокуратури до міського бюджету надійшло 337 тисяч гривень.

Відповідно до закону, забудовники зобов’язані брати участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту, де здійснюють свою діяльність. Однак  доволі часто, нехтуючи взятими на себе зобов’язаннями, підприємства ухиляються від сплати коштів до місцевих бюджетів.

Зокрема, один із івано-франківських суб’єктів господарювання, здійснюючи будівництво на території обласного центру,  вказані кошти бо бюджету не перерахував.
Для  стягнення боргу прокуратура м. Івано-Франківська звернулась до суду, який зобов’язав несумлінного забудовника сплатити 337 тисяч гривень. 

Однак впродовж тривалого час боржник рішення суду не виконував. 

Перевіркою платоспроможності боржника на його рахунках було виявлено грошові кошти, які в подальшому і були спрямовані на погашення боргу по виконавчому документу. Таким чином, бюджет територіальної  громади поповнився на 337 тисяч гривень.