Забужко закликала галичан приготуватися та відстоювати інтереси України


Письменниця Оксана Забужко закликала галичан приготуватися та відстоювати інтереси України, адже від цього залежить її майбутнє

Про це вона написала на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"Нагадаю: сланцевий газ - "смерть Газпрому" і визначальний чинник нової "енергетичної конфіґурації" на планеті - по-українському ("дорадянською", "грінченківською" українською) називається (називався колись) - ЛУПАК. Гарне слово: звучне й добре відмінюється)). Хто контролює лупак, той у 21-му столітті - "рулить". Так що Україна, зберігши державну незалежність, справді має більш ніж вагомі підстави змінити Росію на позиції "реґіонального лідера", як нам усі віщують. Бо цього самого лупаку в нас, як виявилося, до трясці (нічого нам Бозя не пожалів!). А чи "золотим ресурсом" ми скористаємося як Норвегія, чи як Емірати, чи як, прости-Боже, Афганістан((, - це вже від нас залежить", - провела паралелі Забужко.

За словами письменниці,  цього самого лупаку в Україні чимало в Криму і на Донбасі: в Слов'янську.  І ще - на Західній Україні.

"Тож галичанам приготуватися. Від того, чи вдасться зараз вибити Путіна із зайнятих ним в Україні становищ, напряму залежить, по якому сценарію протікатиме "лупакова війна" на ЗУ - "по західному" (інсценізовані "екологічні війни"), чи "по східному" ("сепаратистські війни"). І скільки ще проллється нашої крові", - резюмувала Забужко. 

espreso.tv