Захарченка обурило прохання Томбінського не штурмувати будівлю КМДА


Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко здивований проханням посла Європейського Союзу Яна Томбінського не штурмувати будівлю Київської міської державної адміністрації, в якій знаходяться мітингувальники.

Про це міністр сказав на нараді в МВС 14 грудня, повідомляє УП з посиланням на "Українські новини".

"Кажу йому: Пане Томбінський, для мене незрозуміла ця річ, яка відбувається! Є радикали, які спровокували працівників міліції на активні дії... і ви їх зараз захищаєте, і кажете, що ми не повинні йти штурмом на ці будівлі... це не прикрашає ні Вас, ні весь Майдан. Що відбувається?! Я не почув від нього відповіді", - коротко переповів свою розмову з послом Захарченко.

Глава МВС заявив, що міліція почала спробу зачистки Евромайдана і будівлі КМДА лише після того, як судовий виконавець зачитав відповідну постанову суду.

При цьому, за словами міністра, в момент оголошення судової постанови мітингувальники бризнули в обличчя державному виконавцю газом з балончика. Захарченко заявив, що вже відкрито кримінальне провадження за цим фактом.

Також міністр в черговий раз звинуватив ЗМІ в тому, що вони однобоко висвітлюють дії міліції і роблять це навмисно з метою очорнити правоохоронців.

Як повідомлялося, вранці 11 грудня значні сили Внутрішніх військ та спецпідрозділу "Беркут" намагалися штурмом взяти будівлю КМДА, але мітингувальникам вдалося відбити цю атаку.

Представництво ЄС в Україні нагадує українській владі про недопущення застосування сили проти мирних демонстрантів.