Захиснику з Верховинщини просять присвоїти звання Героя посмертно


Командиру аеромобільного відділення 80 ДШБ, сержанту Бощуку Андрію Васильовичу з села Бистрець Зеленської громади просять присвоїти звання Героя України (посмертно).

26 січня 2023 року 30-річний воїн загинув у Бахмуті. Відповідну петицію 15 березня 2023 року зареєструвала Ольга Бощук, пише Бліц-нфо.

За словами авторки звернення, з 2014 року Андрій Бощук взяв до рук зброю і пішов на війну, в зону АТО. Майже все своє доросле життя Андрій Бощук був там. Коли почалось повномасштабне вторгнення, захисник не роздумуючи приїхав із Польщі та пішов захищати Україну.

"Постійно Андрій Бощук був в гарячих точках і за його участі була проведена деокупація багатьох населених пунктів Херсонської області. У захисника Андрія Бощука було багато мрій і планів, яким більше не збутися. Війна забрала саме цінне, що дав Бог для батьків, для брата, для сестри та бабусі. Ми знаємо, що це НЕ поверне сина, брата, кума, вуйка, онука та простого сина України, але віддавши найдорожче, що у нього було - життя, за НАС, за мир та спокій у наших та ваших домівках! Герой Андрій заслуговує на присвоєння почесного звання "Героя України". Вічна та Світла пам'ять та Слава українському воїну - Герою, який мужньо захищав Батьківщину та кожного з нас!",- йдеться в зверненні.

Підтримати цю петицію можна за посиланням

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!