Заплив на каяках. У Бурштині на Франківщині відбулися змагання серед ветеранів війни


На Бурштинському водосховищі, що на Івано-Франківщині, провели змагання на каяках серед ветеранів російсько-української війни. Турнір присвятили до дня міста. До запливу доєдналися 16 колишніх військовослужбовців.

Про це Суспільному розповів співорганізатор змагань Володимир Борисов. 

За його словами, заплив на каяках Бурштинським водосховищем здійснили чотири команди, у кожній з яких — по чотири учасники. Це — ветерани російсько-української війни з Галича, Добротвора, Бурштина та учасники бойових дій, які працюють на Бурштинській теплоелектростанції. 

"Ветерани, які повертаються зі зони бойових дій, здебільшого закриваються в собі, переживають весь негативний досвід, який вони здобули на війні. Тому з'явилася ідея об'єднатися, поспілкуватися", — говорить Володимир Борисов. 

Заплив на каяках, Бурштин, ветерани ЗСУ, Івано-Франківщина
Заплив водосховищем здійснили ветерани російсько-української війни з Галича, Добротвора, Бурштина. Суспільне Івано-Франківськ

Співорганізатор змагань додає: досвіду таких запливів в учасників досі не було. 

Михайло Медвідь — один з тих, хто взяв участь у змаганнях. Він отримав на фронті поранення, потім демобілізувався. Заплив на каяках Михайло Медвідь називає цікавим та корисним для емоційного розвантаження.

"Люди, які повернулися з війни, мусять пройти реабілітацію. Особливо — психологічну, бо фізична — це рани позагоювалися, і ти ніби здоровий. Але на психологічному рівні сняться сни. Тому коли ти відпочиваєш — голова теж відпочиває. Вода забирає все те, що ти пережив на Сході. Воно відходить, і ти забуваєш про це", — говорить Михайло Медвідь.

Заплив на каяках, Бурштин, ветерани ЗСУ, Івано-Франківщина
Михайло Медвідь: "Плавання на каяках — цікавий та корисний вид спорту для емоційного розвантаження". Суспільне Івано-Франківськ

Як правильно тримати весло, сидіти, гребти й повертати, ветеранам-учасникам розповів тренер Сергій Ворона. Він каже: не зважаючи на дебют, військовослужбовці вправно долали перешкоди.

"Це — дуже потужна подія і для жителів нашого міста. Це, по-перше, їхня реабілітація. Це — відпочинок для наших військових, які дають змогу нам жити", — каже Сергій Ворона.

Зі слів співорганізаторки запливу на Бурштинському водосховищі Тетяни Лижечко, у змаганнях перемогла команда ветеранів з Бурштинської громади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!