Зарплати вчителям Долинської ТГ: борги обіцяють виплатити до 20 вересня


На Прикарпатті в Івано-Франківському окружному адміністративному суді триває процес за позовом Долинської міської ради до уряду, Міносвіти й обласної державної адміністрації.

Визнати протиправною бездіяльність щодо формування та розподілу обсягу освітньої субвенції для Долинської територіальної громади  та  збільшити її обсяг  до кінця року – такими є вимоги посадовців, йдеться в сюжеті РАІ.

«Не нищіть вчительство». З таким гаслом  у Долинській громаді на страйк вийшли вчителі 23-х навчальних закладів. Причина – зарплатна заборгованість. А все, запевняють самі освітяни, через неправильний розрахунок освітньої субвенції.

Зробили всі можливі заходи економії, запевняють у місцевій громаді: перепрофілювали інтернати й забрали можливі надбавки. А з місцевого бюджету покрили 10 мільйонів боргів. Однак, зізнаються,  й цього не достатньо.  

Щоб  вистачило субвенції до кінця року, констатують у місцевій громаді, треба закрити 8 шкіл, а це 30% від освітньої мережі Долинського району, та скоротити понад сотню  вчителів.

У своєму позові Долинська міська рада просить передбачити обсяг освітньої субвенції для територіальної громади  на цей  рік в розмірі 19 мільйонів гривень. В окружному адміністративному суді вже відбулось перше засідання, після якого оголосили перерву. Тим часом, констатують у профспілці Долинської ТГ, досягнуто усної домовленості про виплату боргів до 20 вересня спільними зусиллями облдержадміністрації та адміністрації міської ради. Проте,  вчителі запевняють, у  разі невиплати коштів знову вийдуть на протест.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!