Засідання ОБСЄ пікетували журналісти


Біля Міжнародного виставкового центру, де відкрилося засідання ОБСЄ, пройшов пікет журналістів

Як передає кореспондент «Коментарів», біля головного входу Міжнародного виставкового центру пікет проводили 10-15 журналістів, учасників руху «Стоп цензурі». Вони тримали в руках плакати «Peaceful protest», «Stop massacre», «Stop dictatorship», «No more victims of Yanukovych reign».

Дипломатам вони вручали заяви із закликами направити в Україну спостерігачів ОБСЄ, які дали б оцінку подіям в Україні, створити моніторингову групу, яка могла б перебувати в суді під час розгляду справ про затримання учасників мирних зібрань та журналістів. Також вони закликали дипломатів звернутися до Президента України та уряду з приводу ситуації з побиттям учасників мирного зібрання та журналістів 30 листопада і 1 грудня.

Учасники руху оприлюднили свої вимоги до Президента та уряду. Це відставка міністра МВС Захарченка, ідентифікація винних у побитті 30 листопада і 1 грудня та притягнення до відповідальності «беркутівців», які порушили інструкції - завдавали удари палицями по голові, шиї і живота. Також журналісти вимагають ввести видиму нумерацію шоломів «беркутівців».

Таку заяву вручили також главі МЗС Росії. Українських чиновників, зокрема, прем´єр-міністра Миколу Азарова, журналісти зустріли криками «Ганьба».

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні в Києві стартує 20-те міністерське засідання ОБСЄ, яке стане кульмінаційним в головуванні України в цій організації.

Джерело фото: Олександр Проценко