Затриманий бойовик «ЛНР» розповів, що саме Росія перевозить у «гумконвоях»


У Рубіжному Луганської області Служба безпеки України затримала бойовика з терористичної організації «ЛНР», який підтвердив, що російські так звані «гумконвої» привозять зброю і боєприпаси терористам, повідомляє прес-центр СБУ.

Бойовик у квітні 2014 року брав активну участь у захопленні будівлі обласного СБУ та штурмі Луганської облдержадміністрації. Також він розвантажував т.зв. «гуманітарні конвої» з Російської Федерації, де, за його свідченнями, були зброя і боєприпаси для терористів. «Я неодноразово брав участь у розвантаженні гумконвоїв, які прибували з території Росії, де серед ящиків з продуктами харчування перебувала стрілецька зброя, боєприпаси та протитанкові гранати», – сказав бойовик.

СБУ виклала на своєму офіційному сайті відео із зізнаннями цієї людини.

Як відомо, представники української влади та спецслужб неодноразово відзначали, що під виглядом «гуманітарних конвоїв» командування РФ доставляє російським солдатам і найманцям паливно-мастильні матеріали, нову техніку, а також озброєння і боєприпаси, а вивозить тіла загиблих в бойових зіткненнях, а також унікальне виробниче обладнання із захоплених районів.