Збірка поета-воїна Артура Дроня з Рогатинщини вийде англійською у Європі та США


Поетична збірка Артура Дроня "Тут ми були" вийде англійською мовою. У листопаді 2024 в країнах ЄС та Великій Британії, а у лютому-березні 2025 - у США та Канаді.

Про це повідомили у видавництві Старого Лева.

Видання побачить світ у видавництві Jantar у межах серії Amber Poets.

«”Тут були ми” — це пряме й потужне вираження українського досвіду на передовій і в тилу, — каже керівник проєкту професор Г’ю Робертс. — Наше завдання полягає в тому, як перекласти цей досвід максимально автентично для англомовної аудиторії. Тому надзвичайно важливо, щоб перекладацький процес очолювала Юлія Мусаковська, яка й сама є великою поеткою та невтомною популяризаторкою української культури».

Юлія Мусаковська перекладатиме англійською мовою усі 50 віршів збірки, тісно співпрацюючи з професором Г`ю Робертсом і спеціалісткою з перекладу, професоркою Гелен Вассалло. Редакторськими консультантами будуть поетеси-лавреатки Фіона Бенсон і Шарлотта Шевченко Найт.

Проєкт перекладу збірки Артура Дроня на англійську мову у Великій Британії виходить за підтримки програми Translate Ukraine від Українського Інституту Книги.

«Переклад завжди відіграє важливу роль у об’єднанні спільнот і як інструмент м’якої сили, — каже професока Гелен Вассалло — У час, коли український народ, культура, земля та мова зазнають нападу, цей переклад поезії з передової є актом солідарності з голосами з України, які щодня знаходяться під загрозою. У зв’язку з цим слід висловити особливу подяку видавництву Jantar за те, що робота Артура Дроня дійшла до англомовного читача».

Артур Дронь — письменник та військовий. Йому 23 роки, за освітою він журналіст, за професією — письменник. У 20 він видав свою першу збірку віршів «Гуртожиток №6», а восени у «Видавництві Старого Лева» вийшла його нова збірка поезії «Тут були ми». У березні 2022 року Артур доєднався до війська і зараз несе службу в 125-й окремій бригаді територіальної оборони. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!