Зеленський доручив розробити закон про статус олігархів в Україні


Президент України Володимир Зеленський запропонував розробити законопроєкт про статус олігархів. В РНБО кажуть ㅡ до них можна впевнено зарахувати 13 людей.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов на форумі «Україна 30. Безпека країни», пише Громадське.

Зокрема, питання створення такого законопроєкту обговорювали під час засідання Ради національної безпеки 15 квітня. Тоді Зеленський доручив апарату РНБО, Антимонопольному комітету та Офісу президента розробити спеціальний законопроєкт про статус олігархів в Україні.

«На мою думку й за тими критеріями, які в апарті РНБО ми розраховуємо, готуючи цей документ, ми маємо на увазі 13 людей, які можемо впевнено зарахувати саме до олігархічного середовища, які мають дуже великий вплив усередині нашої країни та поза нею», ㅡ сказав Данілов.

Водночас секретар РНБО не зазначив, про кого саме йдеться.

«Єдине, що можу сказати: якщо ми не приберемо це, якщо ми не закінчимо боротьбу з п'ятою колоною, то тримати незалежність нашої держави буде вкрай-вкрай складно», ㅡ сказав він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!