Зеленський стверджує, що пенсіонери старше 80 років додатково отримують "чималі гроші"


Президент анонсував нову програму для людей, яким вже виповнилося 75 років.

Президент України Володимир Зеленський стверджує, що українські пенсіонери старше 80 років отримують значні доплати до пенсії. Про це він заявив в інтерв'ю чотирьом телеканалам, інформує Уніан.

Зеленський, зокрема, нагадав про підвищення мінімальної зарплати та пояснив, що зростання виплати до 6000-6500 гривень - це величезне навантаження на держбюджет, "але це все одно правильне рішення".

"Ми зробили перші кроки згідно з тим, що у нас є, які у нас є гроші. Пенсіонери 80+ отримують додаткові чималі гроші порівняно з тим, що було. Наступного року запрацює програма "75+" – вони будуть отримувати більше. Далі ми хочемо знижувати цей вік людей", – сказав Зеленський.

Він додав, що в Україні стане більше грошей на соціальну сферу тоді, коли підприємства чесно платитимуть податки.

"Поки, треба визнати, економіка слабка. Підприємців, які вийшли з тіні, – мало, але вийдуть. Ми ж не просто так йдемо до електронної країни. А коли ми повністю відійдемо від (паперових) довідок, від чиновника, буде менше корупції, і всі будуть платити податки. Буде і "соціалка", і буде рівномірно зростати порівняно з кількістю бізнесу і податків", – підкреслив він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!