Зеленський: Україна має вийти на рівень щорічного зростання економіки не менше 5%


Президент України Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді з "посланням про внутрішнє та зовнішнє становище України".

Під час свого виступу Володимир Зеленський підняв важливе питання економіки України.

Голова держави зазначив, що Україна має вийти на рівень щорічного зростання економіки не менше 5%. На його переконання, тільки такий рівень зростання дозволить знижувати рівень бідності.

Глава держави зазначив, що Держава сприятиме розвитку внутрішнього ринку як основи для стійкого зростання, а саме на таких напрямках:

- зменшення імпортозалежності національної економіки;
- сприяння розвитку малого і середнього бізнесу;
- поліпшення умов реалізації людського потенціалу;
- зміцнення інституційної основи національної економіки; її декриміналізація та детінізація.

Ключову роль у розвитку експорту матиме посилення роботи українських дипломатів у напрямках, які фактично ігнорувалися протягом 28 років Незалежності. Ринки південно-східної Азії, Африки, Латинської Америки мають бути доступними для українського бізнесу.

Буде забезпечено комплексну підготовку аграрного сектору до впровадження ринку сільськогосподарських земель.

Також зазначив, що вкрай необхідно зберегти цінову стабільність, що сформує платформу для стабілізації інфляційних очікувань населення та підприємців, а також підтримає позитивні інвестиційні настрої.

Ухвалення нового трудового законодавства сприятиме підвищенню гнучкості ринку праці на основі лібералізації регулювання форм зайнятості.

Держава сприятиме конкуренції на енергетичних ринках та підтримуватиме розвиток гнучких енергетичних систем, розподіленої генерації й перероблення.

Метою є розбудова спроможності держави в технічно надійний і безпечний, економічно ефективний та екологічно прийнятний спосіб задовольняти потреби в енергоресурсах, забезпечувати стале функціонування економіки за будь-яких умов.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!