Жінок братимуть на облік поступово, не треба завтра бігти до військкомату – ЗСУ


Процес узяття на облік військовозобов'язаних жінок відбуватиметься поступово та планово.

Про це на брифінгу заявив головнокомандувач Збройних сил генерал-лейтенант Валерій Залужний, коментуючи наказ Міністерства оборони щодо затвердження переліку професій, представниці яких мусять стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних, повідомляє Укрінформ.

«Назріла необхідність для створення такого документа, який би дозволяв нам, військовим, бачити жінок, яких можна буде залучити під час захисту нашої держави. Тому народився цей наказ, трохи більше ніж 100 спеціальностей туди внесли… Я хочу заспокоїти жінок - хоч я за гендерну рівність, - що уже завтра не треба бігти до військкомату, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це зробити. Ми будемо робити все планово», - наголосив Залужний.

Нагадаємо, Міністерство оборони затвердило перелік професій, представниці яких муситимуть стати на обов'язковий облік військовозобов'язаних. Відповідний наказ видано 11 жовтня.

 Так, до переліку ввійшла велика кількість популярних професій, зокрема медики, фармацевти, юристи, програмісти, соціальні працівники, менеджери, бухгалтери, журналісти, музиканти, працівники ресторанів та готелів, рекламники тощо.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!