Журналіст намагався через ліс попасти на зустріч із Зеленський, але опинився в поліції


Головний редактор газети “РІО-Бердичів” Олександр Доманський намагався потрапити через ліс на територію 142-го навчального центру Сил спеціальних операцій, куди 29 липня приїжджав президент Володимир Зеленський. Пройти на територію полігону журналіст не зміг: його затримали працівники поліції.

Про свої пригоди Олександр Доманський детально описав на сайті видання, пише Інститут масової інформації. 

Як розповів журналіст представниці ІМІ в Житомирській області, він не мав акредитації, бо приїзд президента не анонсувався, про цю подію він дізнався випадково, тож вирішив перевірити інформацію.

За словами Доманського, він приїхав до в’їзду на полігон, але на територію його не пропустили, тож він вирішив іти пішки через знайомий лісок.

“Я очікував побачити пости ще на під’їзді до ліска, але там нікого не було. Не було нікого і на дамбі, і на дорозі, яка з ліса вивела мене до самого вертолітного майданчика, на якому мав приземлитися Зеленський. Жодних попереджувальних знаків, жодних шлагбаумів чи стрічок на цій дорозі теж не було. Лише коли я привітався з військовим, який чатував у кущах біля майданчика, він зробив круглі очі й сказав, що сюди проходити не можна. Військовий передзвонив старшим, і невдовзі разом ми підійшли до групи військових та поліцейських, серед яких був і начальник міського відділу поліції. Я попросив, щоб мені дозволили доєднатися до журналістської братії, яка очікувала візит головнокомандуючого. 

Але ні. Представник СБУ зі знайомим обличчям сказав, що це ще щастя, що я попав на них, а не на бійців УДО (охорона президента), але ні підійти до журналістів, ні повернутися туди, звідки прийшов, він не дозволив”, – розповів Доманський.

Далі журналіста відвезли у відділ поліції, де взяли пояснення і відпустили.

Речниця Нацполіції області Алла Ващенко в коментарі представниці ІМІ підтвердила, що такі події були. “Наразі подію зареєстровано Бердичівським районним відділом поліції та проводиться її перевірка”, – зазначила вона.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!