Журналісти та представники ГО з південно-східних регіонів завітали на Прикарпаття


Візит відбувається в рамках проекту “Схід-Захід: Редакції за обміном”. Він покликаний налагодити діалог між представниками різних регіонів України. Їхньому порозумінню неабияк сприяє журналістська праця, стверджують координатори проекту.

Цьому підпорядкований обмін досвідом роботи редакцій регіональної преси. У такий спосіб редакційні колективи прагнуть зруйнувати стереотипи про ментальні відмінності між різними регіонами України.

Гості-журналісти без беззастережно зголосилися приїхати на Прикарпаття. Кажуть, хочуть на власні очі побачити, як живуть галичани. А ще відзнімкувати побут місцевих мешканців з тим, аби показати відеоматеріал своїм землякам.

Близько двох десятків делегатів перебуватимуть на Івано-Франківщині упродовж трьох днів. Для гостей заплановані екскурсії, ознайомлення з роботою місцевих редакцій. В рамках візиту відбудуться неформальні дискусії з питань дотримання журналістських стандартів, взаємодії представників медіа та громадськості в сучасних умовах.

В рамках проекту вже відбувся обмін досвідом з журналістами Полісся. А в другій половині травня журналісти зі Сходу завітають до Вінниці, передає ТРК Вежа.