Знаменитий Ерл Грей: походження, смак, користь


Навіть ті, хто не захоплюється чайними характерами, точно знає смак Ерл Грею – класичного британського напою, який завоював увагу та любов усього світу. Трішки більше про його смак і походження, і обов’язково про користь ви дізнаєтеся з нашої статті.

Солодкуватий аромат і впізнаваний терпкий цитрусовий смак, та зовсім не попсово-апельсиновий чи плаский мандариновий. Ось яким знають чай Ерл Грей – діамант серед класичних британських чаїв. Та чи завжди він був британським?

Зелений чай із гірким апельсином славився смаком у Піднебесній, та в Британії знайти його було досить важко. Ось чому лорд Стаунтон спробував змінити рецепт, використавши насичений чорний чай – https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay та бергамотову олію, яку так любили лондонці. І не один вельможа був вражений результатом: навіть велична королева Вікторія закохалася в новий гарячий напій.

Існують і інші версії походження чаю, та до сьогодні його рецепт лишається незмінним. І він яскраво навіює образ сивого графа, що сидить у зручному кріслі і, аристократично спершись на підлокітник, підносить до вусів чашку ароматного напою.

Немає опису.

Користь чаю Ерл Грей

Чай Earl Grey – https://newtea.ua/uk/chay/chernyy-chay/vid-erl-grey відомий всьому світу завдяки унікальному смаку, та мало хто замислюється, скільки в ньому користі:

Теанін – тобто, чайний кофеїн, допомагає прокинутись, бадьорить та створює настрій.

Мінерали, амінокислоти та поліфеноли чорного ферментованого чаю позитивно вливають на обмін речовин, імунітет, функціонування серцево-судинної системи, тонізують і прискорюють роботу мозку. А ще дарують молодість!

Вітаміни в бергамотовій олії неможливо переоцінити: як і інші цитрусові, бергамот допомагає боротись із вільними радикалами, попереджати застуду й підвищувати витривалість та імунний відгук.

Покращення психічного стану: чай діє м’яко, поліпшуючи настрій навіть у найважчий день, допомагаючи боротись із депресією і забезпечуючи вчасну ароматерапію. Варто лише вдихнути цей надзвичайний аромат.

Чому слід уважно обирати чай?

Навряд чи в кожному Ерл Грею на полиці супермаркету міститься натуральна бергамотова олія, а не штучний ароматизатор. До того ж, постають питання щодо чайної сировини: звідки вона походить? Як вона вироблялась? Наскільки безпечний цей дрібний лист? І чи не має він у складі посилювачів смаку та інших некорисних додатків?

Ось чому, як і елітні китайські чаї, варто купити чорний чай із бергамотом у спеціалізованому магазині. Зробіть це єдиний раз – і одразу пізнаєте різницю. Адже для виготовлення брендового Ерл Грею використовується лише найкраща сировина – якісний червоний (чорний) чай і натуральна олія бергамоту. Після дегустації в чаївні New Tea ви будете яскраво відчувати кожну нотку справжніх чаїв, і більше не торкнетеся «сумнівних».

До того ж, замовити Ерл Грей у спеціалізованому інтернет-магазині New Tea також можна: просто зараз і з найшвидшою доставкою.

 Немає опису.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!