Зріс курс валют: що буде з цінами на нерухомість?


З початком осені на первинному ринку нерухомості відбулось здорожчання вартості метра квадратного на 2-5% залежно від типу житла. Причиною стало подорожчання будівельних матеріалів та вартості робіт.

Девелопери очікували повернення клієнтів після весняного затишшя. Влітку, коли зазвичай попит падає, цього року зріс. У вересні також він тримається на досить високому рівні.

Найбільш популярними залишаються квартири комфорт та бізнес класу. Що ж стосується розташування, то тренд на квартири у житлових комплексах з власною інфраструктурою та зеленими алеями для прогулянок і відпочинку зберігся. Розбудова мікрорайонів триває, помешкання у спальних районах є ліквідними і швидко знаходять свого покупця. Нерухомість у діловому центрі міста стабільно популярна, ці квартири цікаві тим, що термін окупності досить короткий - 4-5 років, а дохід від здачі в оренду такої квартири складає 7-8 тис у.о. в рік. А, купивши квартиру в Івано-Франківську на стадії будівництва, можна отримати дохід до 30% від вартості квартири на момент здачі в експлуатацію. На таке житло стабільно досить високий попит.

Експерти Аналітичного центру blago developer прогнозують до кінця осені ще одне зростання цін на первинну нерухомість. У листопаді ціна на квартири може піднятись ще до 5-8%. Причиною надалі залишається нестабільний стан гривні. 

Зараз дуже вдалий час укладати угоди тим покупцям, які мають заощадження у валюті. У ряді вигідних пропозицій квартири комфорт-класу. Їх забудовники Івано-Франківська пропонують клієнтам купити у гривнях. 

Зазначимо, нерухомість надалі залишається одним з найвигідніших методів збереження заощаджень, а також вдалою інвестицією для стабільного прибутку.

Купити квартиру в Івано-Франківську на вигідних умовах від забудовника можна у ЖК Family PlazaМістечку СоборнеЖК Comfort ParkЖК ChocolateMain HouseАвторський, житловому районі ManhattanПаркова Алея та елітних будинках ParusRoyal Hall, чи будинок у котеджному містечку Franko River Club.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!