18 країн візьмуть участь у "Карпатському просторі"


Цього року «Карпатський простір» об’єднає аж 18 країн-учасниць: Україну, Грузію, Польщу, Азербайджан, Болгарію, Угорщину, Молдову, Швейцарію, Австрію, Литву, Латвію, Естонію, Францію, Мексику, Білорусь, Словаччину, Румунію, Чехію.

Вже втретє Івано-Франківськ опиняється в епіцентрі «Карпатського простору» – адже саме це місто має потенціал перетворитися в український Давос: елітарний простір для зустрічей політичного істеблішменту та провідних митців України та Європи. Фестиваль ставить перед собою амбітне завдання представити Івано-Франківськ передусім як цілісний потужний інфраструктурний комплекс, який може стати територією зустрічей людей різних сфер інтересів, а також різних країн і націй.

Режисер, народний артист України Богдан Струтинський, директор фестивалю, наголошує: «Фестиваль “Карпатський простір“ має започаткувати глобальний культурний та світоглядний діалог між країнами Карпатського регіону, стати потужним інструментом культурної дипломатії, адже мистецтво в усі часи було і лишається  універсальною мовою та найефективнішим засобом комунікації. Впевнений, що третій фестиваль запам’ятається мешканцям та гостям міста своїми подіями та відкриттями».