35 велосипедистів на тандемах проїдуть через три країни. Стартують у Франківську


У п’ятницю, 30 серпня на площі перед адмінбудинком відбудеться старт учасників велопробігу "Бачу! Можу! Допоможу!".

Про це на пресконференції розповіла координаторка велопробігу Анжела Підхомна, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За її словами, учасниками та учасницями велопробігу є незрячі молоді люди, молодь з порушеннями і без порушень зору з України, Польщі та Німеччини.

Всього у велопробігу візьмуть 35 учасників, вісім з них українці.

Тандемний велотур фінішує у Берліні 17 вересня.

"Ми хочемо включити незрячих людей у соціум, налагодити порозуміння й прийняття інвалідності та зруйнувати стереотипи про те, що інвалідність обмежує людину", - зауважує Підхомна.

За день учасники збираються здолати 60 - 70 кілометрів. Супроводжуватимуть колону учасників до виїзду з міста місцеві велосипедисти.

"У нас є амбітна ціль — проїхати на велосипедах тандемах з Івано-Франківська до Берліна за 3 тижні в групі зрячих та незрячих учасників. Це буде справжня пригода.Учасники з різних країн подолають близько тисячі кілометрів доріг. Це наш перший міжнародний велопробіг, адже раніше ми організовували тільки 4 всеукраїнських та кілька місцевих велопробігів", - розповідає Підхомна.

Штурманка Марина Старусьова з Харківщини вчетверте бере участь у велопробігу. Дівчина розповідає, що вперше, коли брала участь було страшно, однак зараз коли їй запропонували взяти участь вона без вагань погодилась.