52 стилі життя за рік: У Франківську презентували новий туристичний проєкт


Сьогодні, 23 січня, в Івано-Франківську презентували проєкт «52 стилі життя в Карпатах. Співпраця у створенні продуктів автентичних культур праці на Івано-Франківщині».

За словами експертки ГО «Туристична асоціація Івано-Франківщини» Лади Маланій, ідея проєкту полягає в тому, щоб заохотити туризм, заснований на нашій нематеріальній спадщині, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми здогадуємося, що вже щось існує, але треба збиратися і радитися де знайти тих людей, як до них добратися, наскільки вони будуть цікавими. В нас почався шлях постійних відкриттів. Проєкт розрахований на 2 роки. Ми отримали 250 тисяч євро грантової підтримки на цей проєкт. Ідея полягає в тому щоб показати 52 стилі життя за 52 вікенди. З 52 згаданих стилів життя Україна реалізуватиме 13, решту - три інші партнерські країни", - каже експертка. 

Загалом метою проєкту є збільшення відвідуваності громад та створення нових можливостей для генерування  місцевих доходів шляхом розробки і популяризації унікального туристичного досвіду, побудованого навколо традиційних культур праці та способів життя.

Як розповіла представниця Туристичного кластеру Оксана Клебан, два роки тому на Рожнятівщині підприємці об'єдналися, щоб привабити туристів. 

"У нас є бджільництво, сироваріння, автентична кухня, ковальство. Наша група може приймати і розважати туристів 4-5 днів. В нашому регіоні туристів майже немає, адже Бойківщини не дуже популярна. А цей проєкт нас навчить, як правильно організуватися і залучати туристів. Коли люди бачать, що є результат, в них з'являється бажання працювати. Окрм того, завдяки проєкту будуть зніматися промоційні фільми, ролики, приїздитимуть блогери, а це реклама для нас. Якщо ж збудують анонсовану дорогу на Закарпаття, то кількість туристів дуже збільшиться", - каже Клебан.

В рамках проєкту партнери ідентифікують локальні осередки, сімейні підряди, чи окремих осіб, що займаються традиційним сільським господарством, виробництвом автентичної їжі та ремісництвом, переважно у віддалених сільських районах та працюватимуть з ним, щоб зробити їхній стиль життя й унікальні життєві історії ядром повноцінних ринкових пропозицій - туристичних пакетів для турів вихідного дня.