Активісти кажуть, що нікого не випустять з ОДА, поки не буде коштів на їхню дорогу


Сьогодні, 11 червня в Івано-Франківську розпочалась нарада щодо ремонту доріг в області. До зали засідань прибули і протестувальники з Делятина.

Нагадаємо, з 1 червня мешканці кількох сіл вийшли на протест через жахливий стан дороги Яблунів - Делятин. Умова мітингувальників - будівництво дороги Яблунів - Делятин.

За словами Олега Гончарука, Івано-Франківщина - серез лідерів щодо виділення коштів на ремонт доріг. Загалом за три роки область освоїла 3,3 мільярда гривень. Втім, наголошує висопосадовець, на Прикарпатті 381 кілометр бездоріжжя. Для того, щоб їх відремонтувати потрібно 1,3 мільярда гривень. А зараз на ремонт доріг у цілій області залишилось 160 мільйонів. З них - 40 передбачені для ремонту саме цієї дороги, яку вимагають активісти. Однак для того, щоб зробити дорогу Яблунів – Делятин потрібно набагато більше.

"Є дуже гарна пропозиція -  компанія, яка виграла тендер, під гарантійне обслуговування пропонувала зробити її за власні кошти", - кажуть активісти.

Мова йде про буковелівську фірму ПБС, яку контролює прикарпатський нардеп Олександр Шевченко.

На це Гончарук зазначив, що закон забороняється виконання бартерних чи інших операцій. Тобто, виконання робіт за іншим договором буде протизаконним і загрожуватиме йому криміналом. Втім, запропонував зібрати юристів з ОДА, облради та ПБС, аби вони разом вивчили, чи є юридичні підстави приставати на пропозицію Шевченка.

Та така відповідь протестувальників не задовольнила, тож вони заявили, що блокуватимуть вихід з ОДА і не випускатимуть нікого аж поки керівництво області не вирішить, де взяти гроші на капітальний ремонт дороги Яблунів - Делятин. 

До теми: Голові ОДА пропонують укласти незаконну угоду заради ремонту дороги Яблунів - Делятин