Активно та весело: Як незвично відпочити в Івано-Франківську


На вулиці літо, а це означає, що у вихідні сидіти вдома просто не можна. Тим, хто втомився від пасивного відпочинку, читання книжок, шашликів чи валяння на пляжі варто задуматись про активний дозвілля.

Кореспондентка Бліц-Інфо підібрала кілька варіантів активного відпочинку в Івано-Франківстьку, які залишать після себе багато позитивних емоцій та вражень.

Скеледром

Захоплюючим видом проведення часу для любителів екстриму є заняття на скеледромі. Скеледроми — це своєрідні штучні гірські тренажери. Вони призначені для можливості скелелазіння поза межами гірської місцевості, а за допомогою використання штучно створеної прямовисній рельєфною стіни, що має різну форму. В Івано-Франківську такі теж є.

«У нас  можна полазити по стіні висотою 3,5 метри без страховки, щоправда, знизу знаходяться  мати, тож падати не страшно. Ми працюємо тричі на тиждень – понеділок, середу та п’ятницю на вулиці Степана Бандери, 79. Для людей з досвідом центр також організовує виїзди за місто», - пояснює Бліц-Інфо організатор Микола Кабан.

Один місяць заняття в скеледромі вартує 300 гривень, а одноразове тренування – 40 гривень.

Мотузковий парк

Мотузковий парк Франківська — це чудова нагода активного відпочинку на свіжому повітрі у міському парку. Заняття не вимагає спеціального спорядження, достатньо мати комфортне взуття та зручний одяг. Довжина  мотузкового парку складає 300 метрів. Цей атракціон підійде як дорослим, так і дітям. Діти від 2,5 років можуть проходити нижній рівень мотузкового парку. Другий рівень буде цікавий як дітям вище 130 см зросту, так і їхнім батькам. Довжина нижнього (дитячого) рівня – 110 метрів, з них 35 метрів тролей, а довжина верхнього (для дорослих та дітей зростом від 130 см) – 200 метрів, з яких майже 70 м, це тролей.

Світлина від Мотузковий Парк Франківська.

Пейнтбол чи лазертаг

Ще одним способом активно провести день з друзями є пейнтбол чи лазертаг. Ці командні ігри в Івано-Франківську пропонують декілька різних фірм. Вони вимагають від учасників фізичного навантаження, уважності та чіткості.

Відрізняються вони тим, що у пейнтболі учасники намагаються поцілити у противників з іншої кульками з фарбою, а в лазертагу – лазерним променем. В останньому випадку, попадання зараховується, коли промінь з бластера суперника потрапляє на сенсори прикріплені на головній пов’язці суперника. Кожен з гравців має віртуальних чотири життя. Після втрати всіх життів гравець покидає гру. Змагання триває до того часу, поки одна з команд не покине поле бою.

Побігати з бластером чи маркером можна на вулиці Сахарова, 38 (позаду СК "Олімп"). Ще один франківський клуб пропонує на вибір три майданчики, як на свіжому повітрі так і в приміщенні, для гри у пейнтбол.

Вуличні квести

Квест – пригодницька гра, побудована на інтерактивній історії, в ході якої гравці вирішують ряд логічних і інтелектуальних задач і головоломок на час. Цей вид відпочинку підходить для людей будь-якого віку.

"Суть квестів завжди одна — отримати задоволення та адреналін. Насправді сценаріїв квестів є дуже багато, здебільшого учасникам треба виконати певну дію для переходу на наступний рівень. Якщо це автоквест, то участь можуть брати до п'яти осіб, а якщо піший — то оптимальна кількість учасників для команди шість людей. Щоправда, кількість команд не обмежена. Ціни квестів залежить від бажання клієнта та потужностей, які залучаємо для проведення квесту", - пояснює організатор Сергій Савчюк.

Окрім квестів на вулиці в Івано-Франківську є також декілька квест-кімнат.

Кінні прогулянки

Для тих, хто любить верхову їзду можна відправитись на кінні прогулянки неподалік Івано-Франківська у село Павлівка. Для тих, хто не хоче вибиратись за місто можна відправитись у кінний клуб в Микитинцях. У клубах пропонують катання на конях та навчання верховій їзді. Прогулянка верхи на коні дає надзвичайне задоволення і можливість для психологічного розвантаження і відпочинку на свіжому повітрі.

Година катання на конях коштує 200 - 300 гривень.